Batoane proteice keto cu fructe de padure

Nu mai avem pudre proteice in casa de multa vreme. Cu ultima farama facusem ceva inghetata keto, cred, si nu imi venea deloc sa plasez comenzi in UK, din cauza loteriei care inseamna livrarea peste granita. Uneori iti vine comanda la usa, alteori la vreun oficiu postal din te miri ce cartier. Pana cand am descoperit ca in Timisoara isi are sediul site-ul ProLineNutrition.ro si ca businessul e condus cu multa pasiune si corectitudine. Niciun produs nu intra pe site fara verificari amanuntite, indiferent de cat de cunoscut e brandul cu pricina. Ca om care inainte sa isi ia un supliment, citeste cat de multe informatii gaseste despre maniera de productie, provenienta si ingrediente, abordarea lor m-a incantat teribil. Apoi, imi incoltise de mult in minte ideea de a crea cateva retete de batoane proteice keto, ca alternativa la ceea ce se regaseste in comert.

A doua zi dupa ce a sosit comanda de pudre proteice, am testat prima reteta. Eu nu folosesc pudrele ca atare, dizolvate in apa. De ce as face-o, cand pot sa profit de textura lor similara unor fainuri si sa prajituresc keto? Am facut batoane proteice keto cu aroma de cocos, si pentru ca aveam o caserola mica de afine fara destinatie in frigider, le-am adaugat si pe ele.

Ingrediente:

Pentru cantitatile mentionate am utilizat o tava patrata, de 20/20 cm, si am obtinut 8 batoane proteice keto. Am mixat intai albusurile cu un praf de sare, apoi cu indulcitorul, pana cand am obtinut o bezea ferma (aproximativ 10-12 minute). Am adaugat apoi pudra proteica, in ploaie, si am incorporat-o tot cu mixerul. Fiind similara laptelui praf (prin urmare usor lipicioasa in contact cu mediul umed), nu va permite aerului sa iasa din albusuri si va pastra compozitia pufoasa in continuare. Cu ajutorul unei spatule, am incorporat apoi nucile si afinele si am turnat compozitia in tava unsa cu un strop de unt. Cred ca ideal era sa presar afinele la suprafata, intrucat s-au dus toate pe fundul tavii, insa mie nu mi se pare teribil de deranjant. Gustul oricum a fost divin.

Am copt prajitura circa 30 minute la 150 grade, apoi am scos-o, am portionat in cele 8 batoane proteice si le-am asezat pe grillul cuptorului, pe foaie de copt, inca 7 minute. Si pentru ca un baton are doar 71 de calorii, cu 8 grame de proteina si 4 de grasimi, evident ca le-am mancat cu un strop de unt. Sunt o alegere excelenta pentru excursii, drumetii sau pentru ziua aia incredibil de aglomerata de la job, cand nu ai timp sa iti iei pauza de masa.

Dupa ce le-am gustat, am povestit cu Alex de la ProLineNutrition un strop, si in cateva minute a creat un cod de discount de 10% pentru cititorii site-ului. Codul este dietaketo si poate fi utilizat in comenzile de orice tip. Enjoy!

 

Adauga adresa ta de email mai jos pentru a fi la curent cu cele mai noi retete si sfaturi keto

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

VREI SA SCAPI DE KILOGRAMELE IN PLUS?

Tot ceea ce ai nevoie pentru a ajunge la greutatea dorită

Începe acum
Ai nevoie de meniuri calculate? Livrare instant pe mail!VEZI DETALII
+