Biscuiti Lintzer keto

Sa fiu sincera, nu cred ca am mancat vreodata biscuiti lintzer clasici, dar mi s-a parut dintotdeauna ca au un aspect delicat si feminin. Am adaptat aceasta reteta austriaca clasica dintr-un motiv simplu: aveam nevoie sa exista niste dulciuri keto care sa se mentina un timp indelungat, si ce varianta mai buna decat niste biscuiti lintzer keto, crocanti si fragezi, umpluti cu dulceata fara zahar?

Ingrediente:

  • 2 galbenusuri
  • 50 grame isomalt
  • 50 grame Tagatesse
  • 150 grame unt
  • 75 grame faina de migdale
  • 50 grame faina pentru reducerea carbohidratilor
  • 1 lingurita scortisoara Ceylon
  • 1 lingurita coaja lamaie bio
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 praf de sare

Am pus galbenusurile cu cei doi indulcitori si untul in bolul mixerului si le-am amestecat pana cand au capatat un aspect pufos (3-4 minute). Am incorporat pe rand faina de migdale, faina pentru reducerea carbohidratilor si sarea. La final am aromatizat cu esenta de vanilie si coaja de lamaie.

Aluatul obtinut va fi unul moale, motiv pentru care trebuie introdus in frigider aproximativ 1 ora. Dupa refrigerare, aluatul se intinde cu un sucitor intr-o foaie de aproximativ 5 mm si se taie cu diferite forme. Se pun acesti biscuiti Lintzer keto in tava tapetata cu foaie de copt si se coc 8 minute la 170 grade, in cuptorul preincalzit. Cand sunt copti, sunt moi, insa pe masura ce se racesc, vor capata textura unor fursecuri fragede.

Pentru a respecta reteta, biscuitii Lintzer keto se umplu cu gem fara zahar (eu am folosit gem de afine cu inulina). Desigur, puteti opta si pentru o crema de ciocolata fara zahar, facuta in casa. Enjoy!

Abonare la newsletter

Adauga adresa ta de email mai jos pentru a fii la curent cu cele mai noi retete si sfaturi keto

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

VREI SA SCAPI DE KILOGRAMELE IN PLUS?

Tot ceea ce ai nevoie pentru a ajunge la greutatea dorită

Începe acum