Inlocuirea zaharului cu indulcitori poate fi benefica, in functie de alegerea facuta. O serie de studii efectuate atat pe subiecti umani cat si pe soareci atesta ca un consum constant de indulcitori sintetici poate conferi efecte secundare negative asupra organismului. Indulcitorii naturali nu sunt toti creati la fel. Astfel, unii dintre acestia au efecte similar […]

14 noiembrie este Ziua Mondiala a Diabetului, o zi care marcheaza, din 1991, ingrijorarea vis-a-vis de amplitudinea pe care o ia aceasta boala, si care e menita sa traga semnale de alarma in ceea ce priveste gravitatea diabetului. Un cumul de sindroame metabolice, diabetul, desi fara semne clinice foarte vizibile, afecteaza la nivel mondial 1 […]

Ziua de ieri a fost una de maraton: intalniri cu clientii, proiecte, cumparaturi si… un tort. Tort care trebuia sa ajunga in celalalt capat al orasului de la mine de acasa, pentru o licitatie caritabila. M-a surprins indrazneala mea (sigur, ieri mi-am facut manicura cu oja albastra, prin urmare a fost mult curaj in aer) […]

Am descoperit, prin intermediul altor prieteni ketogenici, ca aluatul turtelor keto umplute cu branza poate fi transformat intr-o paine keto simpla, pufoasa, perfecta pentru a fi mancata cu unt si sare. Am vrut insa sa fac unele modificari retetei, din doua motive: pentru a limita consumul de fibre la o limita normala, dar si pentru […]

Celiachia, intoleranta la gluten sau enteropatia glutenica este o boala inflamatorie cronica a intestinului subtire, produsa ca urmare a ingestiei de produse cu un oarecare continut de gluten. Este o afectiune multifactoriala, intrucat este produsa atat de elemente ale mediului inconjurator, cat si prin prisma unor factori genetici. In mod evident, elementele exogene sunt reprezentate […]

Shepherd’s pie sau placinta ciobaneasca isi are originea in Regatul Unit al Marii Britanii si original, este o placinta din carne de vita, cu piure de cartofi, coapta in cuptor. A devenit placinta ciobaneasca keto – o varianta mult mai sanatoasa, prin lipsa asocierii de carbohidrati cu grasime – prin inlocuirea cartofilor cu conopida. Conopida, […]

Poate de la ploaie, sau poate pentru ca voiam o mica pauza de la calculele meniurilor, am decis sa imi complic putin ziua si sa fac un desert keto o idee mai elaborat, care insa compenseaza prin gustul perfect echilibrat dintre branza pufoasa si ciocolata neagra. Desi in sine e un cheesecake keto cu ciocolata […]

Uneori, daca vrei sa iti vina prietenele in vizita, te lasi santajata. Asa am facut eu aseara: „Venim, dar ne faci ceva dulce.” Raspunsul meu a fost scurt: „Fac. Keto. Aduceti Heidi neagra.” Am inceput sa deschid usile dulapurilor si sa imi dau seama ce pot face. Ok, aduc ele ciocolata, dar mai departe? Mai […]