Majoritatea alimentelor keto sunt foarte dense din punct de vedere caloric, ceea ce ne face sa consumam cantitati mici dintr-un desert keto, de pilda. Dupa ce obtin o reteta fezabila insa, ma gandesc la maniere de a-i aduce imbunatatiri si de a scadea numarul de calorii, fara a pune in pericol gustul. Astfel, faina de […]

Perioada verii, in care majoritatea zilelor se soldeaza cu temperaturi de peste 30 de grade, este dificila pentru un fan al gatitului. Dar dam drumul aerului conditionat si ne imbunatatim viata, atat din punct de vedere al temperaturilor cat mai ales culinar. Retete de musaca keto am mai executat in ultimii ani, mult prea des […]

In urma cu mai bine de doua decenii, Departamentul American pentru Agricultura (cunoscuti la nivel mondial ca USDA) a creat unul dintre cele mai recognoscibile simboluri ale nutritiei la nivel mondial: piramida nutritionala. Cu o baza in care se recomanda cu caldura portii bogate de carbohidrati, de la cartofi pana la paste si paine, si […]

Astazi am fost setata sa fac saratele keto. Faceam mereu reteta clasica, cu aluat fraged, si mi s-a facut dor. Am adaptat datele problemei si am folosit faina de susan. Densa, bogata in lipide si cu un indice glicemic de 3, a fost ideala pentru saratelele mele nutty si cheesy. Ingrediente: 100 grame faina susan […]

Imi imaginam de mult transformarea aluatului de calzone (intre timp a devenit si placinta cu branza sarata si verdeata) in aluat de ceva dulce. Nu stiam ce anume, insa m-a incantat mult elasticitatea lui, apropiata de cea a aluaturilor cu faina clasica, si voiam sa il testez. Astazi am nimerit la birou, intr-una din rarele […]

Cine nu isi doreste biscuiti low carb cu ciocolata? Nu vad nicio mana pe sus 🙂 Sunt extraordinar de gustosi si am simtit ca trebuie sa va impartasesc reteta! I-am facut de multe ori, am adaugat ingrediente, am scos, pana cand au iesit atat de buni incat prietenele mele care nu isi concep viata fara […]

Chifle keto Am facut prima oara chifle cu mozzarella in urma cu mai multe luni si au devenit reteta virala printre prietenele mele keto. Erau insa foarte calorice, prin prisma combinatiei mozzarella-faina de migdale, asa ca am decis sa mai lucrez la reteta. Am inlocuit faina de migdale faina de in auriu, iar rezultatul a […]

Desi este o grasime preponderent saturata, uleiul de cocos este bogat in acizi grasi cu catena medie (MCT), cu o multitudine de beneficii asupra sanatatii tale. Acest tip de acizi grasi, spre deosebire de alte tipuri, este usor de digerat si se transforma rapid in energie, ajutand la imbunatatirea ratei metabolice. Insa beneficiile nu se […]

O prietena, tot keto, are o mantra foarte logica in ceea ce priveste dieta ketogenica: Nu invata lista de alimente permise, intrucat sunt o multime, invat-o pe cea de alimente interzise si evita-le. In felul asta o sa iti dai seama ca dieta nu este deloc restrictiva. Dieta ketogenica limiteaza, prin definitie, ingestia de carbohidrati, […]

Exista o serie de feluri de mancare clasice care nu pot fi adaptate in dieta keto prin prisma ingredientelor. Pana acum cateva zile, mamaliga se numara printre acestea. Se numara, pentru ca brusc, dintr-o incercare amuzanta la scara mica, intr-un ibric de cafea, s-a transformat intr-o realitate keto absolut fabuloasa. Ingrediente: 80 ml apa sare […]