Toamna e despre dovleac in lumea mea. Si e perfect, pentru ca dovleacul este o alegere excelenta in dieta ketogenica in aceasta perioada. E versatil, poate fi folosit si in feluri de mancare principale, dar si in placinte, sau, in cazul de fata, intr-o reteta de bomboane keto delicioase.
Ieri am copt 10 kg de dovleac de placinta pe care apoi l-am facut piure si l-am pus in pungi, la congelator. Am pastrat o parte din el pentru ca voiam ceva dulce care sa nu mai necesite cuptor, si totodata voiam sa folosesc un rest de crema (smantana) de cocos pe care o aveam in casa. Asa am obtinut aceste bomboane keto usoare, aromate si rapid de facut.
Ingrediente:
- 200 grame piure dovleac
- 100 grame crema de cocos
- 50 grame nuca coapta
- 2 linguri Tagatesse
- scortisoara Ceylon
- Nucsoara
- Fulgi de cocos pentru decor
Am macinat nuca in blender, grosier, apoi am amestecat toate ingredientele intr-un bol, pana la omogenizare. Am lasat compozitia la frigider 20 minute, apoi am modelat bomboanele. Au iesit 16 bucati de dimensiuni generoase, dar pot fi facute si mai mici. Le-am tavalit prin fulgi de cocos. Se pastreaza la frigider, intr-o cutie inchisa ermetic. Enjoy!