Bomboane keto cu piure de dovleac si nuca

Toamna e despre dovleac in lumea mea. Si e perfect, pentru ca dovleacul este o alegere excelenta in dieta ketogenica in aceasta perioada. E versatil, poate fi folosit si in feluri de mancare principale, dar si in placinte, sau, in cazul de fata, intr-o reteta de bomboane keto delicioase.

Ieri am copt 10 kg de dovleac de placinta pe care apoi l-am facut piure si l-am pus in pungi, la congelator. Am pastrat o parte din el pentru ca voiam ceva dulce care sa nu mai necesite cuptor, si totodata voiam sa folosesc un rest de crema (smantana) de cocos pe care o aveam in casa. Asa am obtinut aceste bomboane keto usoare, aromate si rapid de facut.

Ingrediente:

  • 200 grame piure dovleac
  • 100 grame crema de cocos
  • 50 grame nuca coapta
  • 2 linguri Tagatesse
  • scortisoara Ceylon
  • Nucsoara
  • Fulgi de cocos pentru decor

Am macinat nuca in blender, grosier, apoi am amestecat toate ingredientele intr-un bol, pana la omogenizare. Am lasat compozitia la frigider 20 minute, apoi am modelat bomboanele. Au iesit 16 bucati de dimensiuni generoase, dar pot fi facute si mai mici. Le-am tavalit prin fulgi de cocos. Se pastreaza la frigider, intr-o cutie inchisa ermetic. Enjoy!

Abonare la newsletter

Adauga adresa ta de email mai jos pentru a fii la curent cu cele mai noi retete si sfaturi keto

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

VREI SA SCAPI DE KILOGRAMELE IN PLUS?

Tot ceea ce ai nevoie pentru a ajunge la greutatea dorită

Începe acum