Briose keto cu ciocolata si vanilie

Imi place enorm sa ma plimb printre tarabe sau rafturile magazinelor si sa descopar ingrediente noi pentru retetele mele. Imi plac formele, ambalajele, mirosurile. Astazi ma uitam pierduta la fructele uscate (ele de fapt fiind zaharisite, dar vorbim despre asta alta data) de pe un raft cu ingrediente cu prajituri, cand am vazut o punguta cu picaturi de ciocolata solida (sau solide?). Dupa sloganul “It’s so fluffy, I’m gonna die”, le-am luat. Ceva bun tot trebuia sa iasa cu ele.

A iesit, si cred ca a iesit bun si pentru ca azi am ales sa merg pe instinct.  Am deschis larg usa frigiderului, i-am analizat continutul si am decis sa fac loc in cana blenderului si unor linguri de si smantana.

Ingrediente:

  • cca. 100 grame faina de migdale
  • 3 oua
  • 80-100 grame unt
  • o lingura faina de cocos
  • un praf de copt
  • 1/2 fiola butter vanilla
  • 4 linguri smantana
  • indulcitor
  • picaturi sau bucatele de ciocolata neagra 85%

Long story short, am amestecat in blender toate ingredientele, mai putin ciocolata, cam un minut. Am distribuit compozitia in forme de briose si am presarat pepitele de ciocolata (am dat o fuga pana in bucatarie sa vad totusi cum se numesc). Dupa cinci minute in cuptor, la foc minim, am deschis cuptorul si am mai pus cateva picaturi de ciocolata, pentru ca primele au decis sa se scufunde. Probabil unele dintre cele mai bune briose keto pe care le-am testat pana acum. Enjoy!

2 comentarii

  1. Buna. Cat timp la cuptor si ce inseamna temp minima pt un cuptor electric?

    • 160 grade cu aproximatie, iar eu nu le tin un timp anume, ci pana se auresc la suprafata si se desprind usor de forme.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

VREI SA SCAPI DE KILOGRAMELE IN PLUS?

Tot ceea ce ai nevoie pentru a ajunge la greutatea dorită

Începe acum