Burger keto din trei feluri de peste

Am decis recent ca vreau sa mananc o saptamana doar peste si fructe de mare. Invariabil, au inceput sa apara ideile. Asa a luat forma si aceasta reteta de burger keto din peste, condimentat perfect dupa ideile lui Viorel Copolovici. Am combinat mai multe tipuri de peste pentru texturi, dar si pentru a avea arome diferite si a iesit frumos.

 

Ingrediente:

  • 300 grame file cod Atlantic
  • 200 grame Macrou afumat atlantic
  • 200 grame somon conserva Alaska
  • 1 lingurita lemongrass
  • 1 lingurita usturoi maruntit
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita piper
  • 1/2 lingurita paprika
  • 2 albusuri de ou
  • 1 lingura faina de migdale

File-ul de cod l-am taiat marunt, iar macroul si somonul, fiind deja preparate, le-am zdrobit cu furculita. Nu vreti sa le introduceti in blender, pentru ca o sa obtineti un pate, nicidecum aluat de burger. Am adaugat toate celelalte ingrediente si am framantat cu mana cateva minute, pana am obtinut un aluat omogen. Se obtin 10 burgeri din cantitatile folosite, pe care eu i-am lasat aproximativ 2 ore in frigider. Am uns o tigaie neaderenta cu o lingura de ulei de masline si am fript fiecare burger keto pe ambele parti, aproximativ 5 minute.

Teoretic, mergeau rondele de cloud bread sau orice alte chifle keto, intrucat nu sunt foarte calorici. Practic, am descoperit ca atunci cand stai in miros de peste o bucata de timp, nici sa mananci nu iti mai vine, asa ca am renuntat. Am facut in schimb un guacamole din 2 avocado mici, o ceapa rosie de Buzau, o semi-rosie tot din provincie, sare si suc de lamaie. Alaturi, o mana de frunze stropite cu ulei de masline. Enjoy!

Abonare la newsletter

Adauga adresa ta de email mai jos pentru a fii la curent cu cele mai noi retete si sfaturi keto

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

VREI SA SCAPI DE KILOGRAMELE IN PLUS?

Tot ceea ce ai nevoie pentru a ajunge la greutatea dorită

Începe acum