Pentru mine, gatitul este terapie. Ma ajuta sa ma detasez si ma face un om mai pozitiv. Astazi, printre picaturi si multa munca de birou, am conceput o reteta noua de cheesecake cu ciocolata keto, incredibil de aromata si pufoasa. In prima parte a zilei am copt blatul, intr-o mica pauza. Desi este un cheesecake la rece, am preferat sa evit numarul enorm de calorii adus de o combinatie intre unt si nuci macinate, si am inclinat spre un blat mai putin caloric. Pentru ca, nu e asa, dieta ketogenica nu este despre a consuma cantitati ridicate de grasimi, ci despre a reduce carbohidratii.
Ingrediente blat:
- 5 oua
- 45 grame faina de cocos
- 2 linguri Tagatesse
- esenta de migdala marocana
Am mixat toate aceste ingrediente si le-am turnat intr-o tava cu pereti detasabili, inalta. Am copt aproximativ 20 minute la 150 grade, pana s-a aurit. Intre timp, mi-am mai facut de lucru si seara am realizat ca trebuie sa imi termin ideea. Am cercetat dulapurile cu ingrediente keto, cautand cele mai aromate variante pentru viitoarea crema. Si a iesit bine.
Ingrediente crema:
- 600 grame branza Philadelphia
- 200 grame mascarpone
- 200 ml smantana lichida fara lactoza
- 4 linguri Tagatesse
- 160 grame Lindt 85% cacao + 10 grame zmeura liofilizata
- 10 grame gelatina dizolvata in apa fierbinte
- esenta de rom
- esenta de cafea
Am mixat primele 4 ingrediente pana cand au format o spuma aerata. Ciocolata am topit-o la bain marie impreuna cu zmeura, apoi am amestecat jumatate din ea in compozitia de branza. Din rezultatul final, am mutat jumatate in bolul cu restul de ciocolata si am mixat. Astfel, am obtinut cele doua straturi diferite. Intr-unul din ele am adaugat esenta de cafea, iar in celalalt, esenta de rom. Am impartit gelatina in cele doua compozitii si am incorporat-o usor, cu o spatula. Intrucat blatul era racit de mult prea multe ore, asamblarea a fost imediata: am asezat primul strat de crema de branza, l-am nivelat, apoi pe cel de-al doilea. Am lasat cheesecake-ul cu ciocolata keto (sic!) la frigider aproximativ 2 ore inainte de servire. Enjoy!