Cheesecake keto cu ciocolata si blat de pricomigdala

Poate de la ploaie, sau poate pentru ca voiam o mica pauza de la calculele meniurilor, am decis sa imi complic putin ziua si sa fac un desert keto o idee mai elaborat, care insa compenseaza prin gustul perfect echilibrat dintre branza pufoasa si ciocolata neagra. Desi in sine e un cheesecake keto cu ciocolata la rece, am ales ca blatul sa fie copt, pentru ca ideea de blat keto cu o cantitate ridicata de unt nu mi-a suras astazi. A iesit o pricomigdala keto crocanta, usor lipicioasa, datorita bezelei, si aromata.

Ingrediente blat:

  • 150 grame alune de padure decojite, usor prajite
  • 50 grame Tagatesse
  • 1 esenta de vanilie
  • 4 albusuri

Ingrediente umplutura:

  • 250 grame Philadelphia Light
  • 100 grame Tagatesse
  • 1 litru smantana dulce La Dorna 15%
  • 20 grame gelatina pudra
  • 160 grame ciocolata Heidi 85% cacao
  • 1 esenta de vanilie
  • 300 grame zmeura + 10 grame gelatina

Pentru blat, am mixat in robot alunele cu indulcitorul pana am obtinut o pudra relativ fina. Va sfatuiesc sa nu macinati alunele de tot, pentru a oferi blatului o textura usor crocanta. Am batut albusurile spuma, dar nu ca pentru bezea, circa 1 minut, apoi am incorporat mixul de alune cu indulcitor si esenta de vanilie. Am copt blatul la 160 grade circa 30 de minute, intr-o tava de tort cu pereti detasabili, cu diametrul de aproximativ 28 cm.

Pentru umplutura, intai am mixat branza Philadelphia cu indulcitorul, pana cand acesta s-a topit. In smantana, am incorporat gelatina pudra si am lasat-o sa se hidrateze. Am adaugat peste smantana branza indulcita, am omogenizat, apoi am impartit aceasta compozitie in 4 parti, dupa cum urmeaza: 50 % din total intr-un vas, apoi 50% din ce a ramas in alt vas, si tot in acelasi mod, pana am avut 4 vase cu cantitati tot mai mici din compozitie. Aveti grija ca vasele sa aiba dimensiuni egale, intrucat urmatoarul pas presupune omogenizarea acestor umpluturi la bain marie.

Dupa ce da apa in clocot pentru procedeul de bain marie, dati focul mai mic si adaugati primul vas, cu 20 grame de ciocolata neagra. Amestecati continuu, pana cand ciocolata se topeste si amestecul incepe sa se ingroase si sa capete o culoare omogena. Lasati amestecul sa ajunga la temperatura camerei, apoi turnati-l peste blatul de pricomigdala. Continuati in acelasi mod, adaugand urmatoarele cantitati de ciocolata: 30 grame,  50 grame respectiv 60 grame. Vasul cu cantitatea cea mai mica de crema de branza cu smantana va avea cantitatea de ciocolata cea mai mare.

Urmatoarele compozitii se toarna peste prima in cercuri concentrice, pentru a obtine efectul din fotografie. Dupa ce am terminat toti acesti pasi, am introdus  tava cu cheesecake keto cu ciocolata la frigider circa 2 ore. Ulterior, am turnat cu grija si zmeura pasata, amestecata cu gelatina topita la bain marie. Este perfect de consumat a doua sau chiar a treia zi. Enjoy!

 

Abonare la newsletter

Adauga adresa ta de email mai jos pentru a fii la curent cu cele mai noi retete si sfaturi keto

5 comentarii

  1. Tagatese are 80g carbogidrat / 100g. Deci la 150g Tagatese in aceasta reteta inseamna 120g carb / tort fara sa calculam carbohidratii din smantana, ciocolata, zmeura. Daca adaugam toate ingredientele si consideram 8-10 portii ajungem la peste 20g carb / portie. Asta inseamna ca majoritatea oamenilor care tin dieta ketogenica nu vor mai manca nici un gram de leguma in ziua respectiva. Ar fi bine sa pui numarul de portii si valorile nutritionale per portie avand in vedere ca e un site destinat celor care tin dieta keto, oameni pentru care fiecare gram de carb in plus poate insema iesirea din starea ketogenica dupa un efort de zile sau chiar saptamani sa ajunga acolo.

    • Buna Diana :). Sunt curioasa daca ai citit studii referitoare la tagatesse, daca ii cunosti indicele glicemic sau gradul de absorbtie. Ti-am trimis acum pe email un studiu facut pe el, ca sa intelegi ca nu se comporta nicidecum precum zaharul, si ca din 100 grame de carbohidrati, din care peste 80% sunt polioli, doar 2 grame se absorb. Enjoy reading!

  2. Am citit ce mi-ai trimis. Multumesc. Mi-am comandat toate cele si fac si eu un cheese cake maine. Desi la cat am tot citit ca se caramelizeaza frumos imi sta mintea mai mult la o crema de zahar ars. Tine-mi pumnii. O sa suflu in ketometru dupa. Toma necredinciosu ce sunt. Sa ma conving io ca e ok. 🙂

    • Ai suflat in ketonix dupa? Sunt curios daca a afectat…

    • Organismul adaptat la keto nu mai pierde corpi cetonici, prin urmare testele de urina si blowers sunt irelevante.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

VREI SA SCAPI DE KILOGRAMELE IN PLUS?

Tot ceea ce ai nevoie pentru a ajunge la greutatea dorită

Începe acum