Cheesecake keto in cupe de ciocolata neagra

Viralele de pe Facebook fac rau in bucataria omului, va spun. Dar si la nervi. Asa ca, in loc sa va pun linkul retetei de pe youtube si sa va zic in treacat sa o adaptati sa devina un desert keto, prefer sa va povestesc pas cu pas procesul, astfel incat sa nu suferiti o dimineata intreaga, cum am patit eu.

Ingrediente:

  • o ciocolata neagra 85% cacao
  • 100 grame Philadelphia
  • 50 grame mascarpone
  • 30 ml smantana lichida fara lactoza
  • indulcitor
  • 4 lingurite de piure de dovleac sau capsune

Daca la crema lucrurile sunt foarte simple, respectiv se amesteca lactatele cu indulcitorul si se lasa la rece, la cupele de ciocolata lucrurile stau putin diferit. Motivul? Ciocolata neagra cu minim 85% cacao se comporta diferit fata de ciocolata de menaj, total ne-keto. Asadar, dupa ce topiti tableta de ciocolata la bain marie, introduceti castronul in frigider si amestecati in el din 2 in 2 minute, cam un sfert de ora. Procesul e menit sa ingroase usor ciocolata, fara a o intari definitiv. Atunci cand ciocolata nu se mai scurge rapid de pe lingura, pregatiti 4 cupe din aluminiu, perfect uscate. Turnati ciocolata pe fundul si peretii formelor si nivelati-o cu miscari rapide. Congelati formele circa 20 de minute. Cu un foarfece de bucatarie, taiati intai marginile intarite ale cupelor, apoi faceti un mic V intr-o margine. Trageti usor de aluminiu, pentru a-l desprinde de pe cupa de ciocolata, fara a o atinge cu degetele. Cupele se umplu cu crema de cheesecake, iar deasupra se adauga o lingura de piure de dovleac si putina scortisoara Ceylon, ca in cazul meu, sau o lingurita de capsuni pasate. Enjoy!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

VREI SA SCAPI DE KILOGRAMELE IN PLUS?

Tot ceea ce ai nevoie pentru a ajunge la greutatea dorită

Începe acum