Dieta ketogenica, asa cum am vorbit de nenumarate ori despre ea, confera beneficii care nu pot fi reproduse de nicio alta dieta. In acest articol insa nu vom vorbi nici despre slabire, reglari glicemice, diminuarea retentiilor de apa si nici despre alte avantaje cumva logice pe care le avem dupa demararea dietei, ci despre beneficiile […]

De aproape un secol, dieta ketogenica este utilizata, printre altele, ca terapie adjuvanta in controlul crizelor epileptice, mai cu seama in cazul pacientilor care nu raspund la tratamentul medicamentos, dar si alaturat diverselor terapii medicale. In plus, apar tot mai multe date care atesta si beneficiile dietei ketogenice in ceea ce priveste imbunatatirea functiei cognitive. […]

Mesajele primite zilnic de la clienti ma inspira permanent pentru noi articole lamuritoare in ceea ce priveste dieta ketogenica. Temperaturile ridicate din ultima vreme au facut ca intrebarea “Eu ce pot sa beau?” sa ajunga pe primul loc in top. Si pentru ca e cald, pentru ca uneori iesirile sociale o impun, iata cateva idei […]

Dieta occidentala ramane inca in topul preferintelor nutritionistilor din intreaga lume, cu un aport caloric din carbohidrati de peste 60%. Desi in jurul nostru putem remarca, fiecare, un tipar pentru renuntarea la zahar, cofetariile si cafenelele sunt inca pline. “Ma rasfat doar in weekend”, “N-am mai mancat de mult gogosi” (gogosi, dar ieri probabil ai […]

In anii ’80, pragul superior pentru colesterolul total mergea pana la 330. Daca analizele relevau ca esti sub aceasta cifra, nu exista niciun risc de ingrijorare. Industria monstruoasa a statinelor insa a dus la coborarea acestui numar pana la 200 in prezent, pacientii care depasesc acest numar fiind introdusi intr-un program de tratament dovedit in […]

In scolile de profil sau pe scaunul multora din dieteticieni inca se militeaza pentru ideea de dieta echilibrata. Insa perceptiile noastre asupra termenului de echilibrat sunt diferite. Ce inteleg adeptii piramidei nutritionale clasice prin dieta echilibrata insa? Un minim de 60% de aport de carbohidrati din alimentatie, cu aproximativ 25-30% proteine si 10-15% grasimi. Asadar, […]