In anii ’80, pragul superior pentru colesterolul total mergea pana la 330. Daca analizele relevau ca esti sub aceasta cifra, nu exista niciun risc de ingrijorare. Industria monstruoasa a statinelor insa a dus la coborarea acestui numar pana la 200 in prezent, pacientii care depasesc acest numar fiind introdusi intr-un program de tratament dovedit in […]

In scolile de profil sau pe scaunul multora din dieteticieni inca se militeaza pentru ideea de dieta echilibrata. Insa perceptiile noastre asupra termenului de echilibrat sunt diferite. Ce inteleg adeptii piramidei nutritionale clasice prin dieta echilibrata insa? Un minim de 60% de aport de carbohidrati din alimentatie, cu aproximativ 25-30% proteine si 10-15% grasimi. Asadar, […]

In calitate de dietetician, mulez intotdeauna meniurile dupa stilul alimentar al clientului si remarc tot mai frecvent nevoia acestora de gustari. Poate din teama de a claca in dieta, apeleaza la a rontai intre mese diverse alimente. In timp, le explic de ce gustarile sau un numar ridicat de mese nu sunt in regula si […]