In calitate de dietetician, mulez intotdeauna meniurile dupa stilul alimentar al clientului si remarc tot mai frecvent nevoia acestora de gustari. Poate din teama de a claca in dieta, apeleaza la a rontai intre mese diverse alimente. In timp, le explic de ce gustarile sau un numar ridicat de mese nu sunt in regula si […]

La finele anilor ’80, cercetatorii au utilizat prima data expresia “paradoxul francez”, cu privire la incidenta scazuta a bolilor cardiovasculare in raport cu o dieta bogata in grasimi saturata, precum cea a francezilor. Desigur, privit prin prisma ultimelor studii si meta-studii in domeniul nutritiei, nu este vorba deloc de un paradox, intrucat nu este demonstrata stiintific […]

Desi multi pun egal intre cele doua expresii, diferentele dintre keto-adaptare si cetoza sunt notabile. Cetoza defineste situatia in care corpii cetonici sunt eliminati prin urina si are loc la doar cateva ore de la stabilizarea glucozei in sange. Deducem, asadar, ca organismul uman produce corpi cetonici periodic (de pilda, dupa o perioada de post […]

Mood-ul de gatit de astazi a fost neverosimil de ridicat. Dupa ce am refacut tarta keto cu ciocolata si bezea, am executat elegant madlenele keto, apoi o serie de cupe din biscuite cu crema de cheesecake keto. Le-au urmat, una dupa cealalta, pastai cu maioneza si castraveti in otet, chifle keto cu mozzarella si vinete […]

O comanda noua de ustensile de bucatarie atrage dupa sine retete noi in cazul meu. Iar tava de madlene avea nevoie sa fie testata. Am scos pe rand pe masa o multime de ingrediente, nestiind exact cum le voi face. Am ales insa o combinatie simpla, iar secretul a fost finetea fainii de migdale. Ingrediente: […]