Primesc frecvent aceasta intrebare: este permisa apa carbogazoasa in dieta ketogenica? Pana la urma este tot o forma de apa, neavand vreun aport caloric. Corect, insa unele dintre caracteristicile sale chimice o fac o alegere gresita in cazul anumitor boli. Teoretic, apa carbogazoasa este o alternativa buna la bauturile acidulate dulci, care vin la pachet […]

Decenii intregi, untul a fost blamat pentru toate bolile cardiovasculare cunoscute omului. Banuit ca ar infunda arterele (cum sa crezi asta despre un aliment atat de cremos si alunecos?), a fost pus pe o lista neagra de alimente si a ramas acolo pana la inceputul secolului XXI, cand o serie de studii realizate pe subiecti […]

Cu o denumire de marketing usor exotica – canola oil – uleiul de rapita a avut multa vreme exclusiv intrebuintari industriale. In ultimii ani insa, a devenit revelatia industriei alimentare, producatorii denumindu-l “cel mai sanatos ulei pentru gatit”. Desi rapita are un gust amar, modificarile genetice aduse de cercetatorii canadieni au transformat acest ulei intr-unul […]

Grasimile se impart in trei mari grupe: grasimi saturate, mononesaturate si polinesaturate. Atat grasimile vegetale cat si cele animale sunt cel mai adesea un mix intre cele trei. De pilda, uleiul de masline contine preponderent grasimi mononesaturate si ceva urme de grasimi polinesaturate (PUFA). Uleiul de cocos este aproape in totalitate o grasime saturata, ca […]