Eclere keto

Am deschis laptopul astazi dupa trei zile pline. De joi seara pana vineri noapte, a fost all about cooking plus doua ore de kangoo. Pisi style. Am pregatit si comenzi pentru oameni dragi, dar si produse pentru un cookie sale in scopuri umanitare. A fost extenuant, dar m-am bucurat de fiecare clipa, fiecare tava scoasa din cuptor si de fiecare cantec al papagalilor mei, suparati ca pornesc blenderul.

Printre toate, mi-am facut timp si de o provocare la care imi statea gandul de mult. Orice ar fi fost, eu trebuia sa fac eclere low carb. Si le-am facut, bine de tot.

Ingrediente gogosele:

  • 150 ml apa
  • 80 grame unt nesarat
  • 130 grame faina migdale
  • 2 oua mici, batute

Ingrediente crema vanilie:

  • 200 ml smantana de frisca
  • 3 galbenusuri
  • 1/2 lingurita faina konjac
  • 10 ml indulcitor low carb sau echivalent
  • 1 fiola butter vannilla
  • 80-100 grame unt

Intocmai ca la reteta clasica de eclere, apa se pune la fiert, dupa care se adauga untul. Dupa ce s-a topit si acesta, se pune faina de migdale si se amesteca cu o spatula de silicon la foc mic, pana cand se formeaza un aluat moale, dar compact, care se desprinde de pe peretii oalei. Raciti aluatul amestecandu-l cu mixerul la viteza mica. Dupa ce s-a racorit, adaugati ouale treptat. Ouale mele au fost putin too much si a trebuit sa adaug o lingura de faina de cocos. Turnati aluatul intr-un sac a poche si formati gogosele de 3-4 cm lungime intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la 2-3 cm distanta intre ele. Se coc la foc mic, cam 20 de minute, apoi se stinge focul si se lasa in continuare in cuptor, sub supraveghere, pentru a ne asigura ca sunt uscate in interior.

Oh, the vanilla cream… Va jur, nu mi se intampla des, daca o gustam gata preparata, as fi fost convinsa ca cineva incearca sa ma pacaleasca. Bineinteles, au ajutat-o mult si ingredientele :) . Asadar, am pus smantana lichida intr-un vas mic, la foc, si am adus-o in punctul de fierbere. Separat, am amestecat galbenusurile cu konjacul (pentru ingrosarea cremei), indulcitorul si fiola de vanilie. Am luat smantana de pe foc, am turnat o parte din ea in galbenusuri, am omogenizat, apoi am turnat compozitia obtinuta peste smantana din vas si am pus iar pe foc, pana cand a capatat un aspect lucios. Am inchis focul si am incorporat untul. In teorie, se tine la frigider 2-3 ore, sa se raceasca, but ain’t nobody got time for that. Am taiat gogosile de eclere pe lung si le-am umplut cu crema de vanilie. Le puteti decora cu frisca proaspata sau ciocolata topita. Eu am oprit o lingura din crema de vanilie si am pus-o iarasi pe foc cu 2 patratele de ciocolata neagra, pentru decor. Lovely!

Cautari:

  • prajituri keto

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

VREI SA SCAPI DE KILOGRAMELE IN PLUS?

Tot ceea ce ai nevoie pentru a ajunge la greutatea dorită

Începe acum