Negresa keto cu faina de cocos

Majoritatea alimentelor keto sunt foarte dense din punct de vedere caloric, ceea ce ne face sa consumam cantitati mici dintr-un desert keto, de pilda. Dupa ce obtin o reteta fezabila insa, ma gandesc la maniere de a-i aduce imbunatatiri si de a scadea numarul de calorii, fara a pune in pericol gustul. Astfel, faina de cocos a luat locul fainii de migdale in multe dintre retetele mele, atat dulci cat si sarate.

Ingrediente:

  • 8 oua
  • 80 grame ciocolata 85% cacao + 50 ml apa
  • indulcitor
  • 2 linguri faina cocos (20 grame)
  • 10 grame praf copt
  • esenta de vanilie
  • 20 grame ciocolata neagra 82% cacao
  • 30 ml apa
  • esenta de rom

Am batut ouale spuma cam 5 minute. Am topit ciocolata in apa, impreuna cu indulcitorul si esenta de vanilie, si am omogenizat bine compozitia. Efectuati cu grija acest pas, intrucat ciocolata, fiind grasa, are tendinta de a nu se amesteca bine cu apa. Dupa ce s-a racit usor aceasta compozitie, am turnat-o in fir subtire peste oua, amestecand continuu cu o spatula. Am adaugat faina de cocos si praful de copt, le-am incorporat cu mixerul, apoi am turnat compozitia intr-o tava de silicon, aproximativ 20×20 cm. Am copt negresa keto la foc mic, cam 30 de minute.

Intr-un vas mic, am topit cele 20 de grame de ciocolata cu apa si esenta de rom. Daca compozitia nu vi se pare suficient de fluida, adaugati mai multa apa. Am taiat prajitura in 24 de cubulete, am turnat glazura peste ele si am dat la rece. Enjoy!

Informatiile nutritionale sunt pentru intreaga negresa keto.

Informatii nutritionale
  • Calorii 1164
  • Lipide 81.4
  • Proteine 59.6
  • Carbohidrati 51.4
  • Fibre 22.1
Abonare la newsletter

Adauga adresa ta de email mai jos pentru a fii la curent cu cele mai noi retete si sfaturi keto

2 comentarii

  1. As dori sa stiu care sunt indulcitorii permisi in dieta keto.
    Mulțumesc frumos!

    • Buna Gabriela. In functie de gusturile tale, poti alege intre Tagatesse (indice glicemic 3), Stevia pura (IG 0) si eritritol (IG 1). Daca primul are proprietati similare zaharului (caramelizeaza, face bezea, se topeste prin mixare), despre stevia iti pot spune ca are un usor aftertaste, in timp ce eritritolul e vag mentolat si nu se prea topeste. Sigur, oricare poate fi utilizat dar cred ca in contexte diferite, pentru a nu sugeri tu dezamagiri (ca nu s-a topit, ca a format cocoloase etc).

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

VREI SA SCAPI DE KILOGRAMELE IN PLUS?

Tot ceea ce ai nevoie pentru a ajunge la greutatea dorită

Începe acum