Pate de pui keto

Am redescoperit pateul de casa in urma cu doar cativa ani, cand o colega a adus la serviciu o caserola pentru masa de pranz. A doua zi, eram la piata pentru a face cumparaturi, intrebandu-ma cum am putut sa mananc atata vreme conservele pline de chimicale din comert, cand solutia era atat de simpla si de ieftina. Aici ai varianta perfecta de pate de pui low carb !

Ingrediente:

500 grame ficatei pasare
300 ml lapte
500 ml apa
150 grame unt sarat
1 ceapa mica, tocata
3 galbenusuri fierte
piper
100 ml smantana lichida

Fierbe ficateii in laptele amestecat cu apa. Chiar daca mananci mai sarat de obicei, nu adauga sare la fiert, intrucat ar intari ficateii. Separat, fierbe trei oua, pentru galbenusuri. Pune ficateii fierti, bine scursi, impreuna cu galbenusurile in blender si mixeaza scurt, cateva secunde. Intr-o tigaie, topeste untul si adauga ceapa. Lasa ceapa sa se gateasca in unt, la foc mic, aproximativ 5 minute. Lasa acest amestec sa se racoreasca usor si adauga-l, cat este inca lichid, in blender. Adauga si smantana si mixeaza bine, pana cand vei obtine o pasta cremoasa si usor aerata. Adauga si piperul si orice alte condimente preferi si toarna pateul in forme sau caserole.

Inainte de a-l servi, tine-l la fridiger aproximativ 30 de minute, pentru a se intari. Poate fi pastrat in caserole cu capac pana la 4-5 zile.

2 comentarii

  1. In lapte? Este ok sa folosesti aici, laptele? stiu ca in keto laptele nu era permis dar s-ar putea sa ma insel.

    • Strict la fiert il utilizam, de cativa ani insa folosesc smantana indoita cu apa sau doar apa. Reteta e foarte veche, doar transcrisa recent.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

VREI SA SCAPI DE KILOGRAMELE IN PLUS?

Tot ceea ce ai nevoie pentru a ajunge la greutatea dorită

Începe acum