Pateuri keto cu branza

Cand merg la cumparaturi, cel mai greu imi este sa trec pe langa patiseriile din care vine mirosul acela (il stiti si voi, nu aruncati cu pietre) de foietaje cu branza sau de paine calda. Cu painea am rezolvat-o, in mai multe variante si retete, dar nu aveam inlocuitor de pateuri. Singura varianta era sa imi pun in tigaia antiaderenta o felie groasa de branza si sa o rontai. Ceea ce nu e rau deloc, daaar…acum exista pateuri keto cu branza!

Ingrediente:

  • 2 oua separate
  • 100 grame branza de oi maturata
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri faina de migdale
  • smantana pentru servit

De fapt si de drept, nu am facut decat sa imi adaptez reteta de placinta cu branza dulce pe care o incercasem prima oara in vara. Asadar, am batut albusurile spuma, iar galbenusurile le-am amestecat cu branza rasa. Am adaugat peste albusuri praful de copt si faina de migdale, le-am incorporat cu o spatula, apoi, cu aceeasi ustensila, am amestecat cu grija si mixul de branza cu galbenus. Am incercat sa pastrez cat mai mult aer in aluat, pentru a nu obtine o masa coapta compacta.

Le-am turnat cu o lingura pe o foaie de copt (au iesit 6 maricele), cu distanta de 3 cm intre ele. Le-am copt pana cand li s-au aurit marginile, la foc mic spre mediu (aproximativ 15 minute). Enjoy!

Abonare la newsletter

Adauga adresa ta de email mai jos pentru a fii la curent cu cele mai noi retete si sfaturi keto

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

VREI SA SCAPI DE KILOGRAMELE IN PLUS?

Tot ceea ce ai nevoie pentru a ajunge la greutatea dorită

Începe acum