Placinta ciobaneasca keto – reteta adaptata

Shepherd’s pie sau placinta ciobaneasca isi are originea in Regatul Unit al Marii Britanii si original, este o placinta din carne de vita, cu piure de cartofi, coapta in cuptor. A devenit placinta ciobaneasca keto – o varianta mult mai sanatoasa, prin lipsa asocierii de carbohidrati cu grasime – prin inlocuirea cartofilor cu conopida. Conopida, desi cruda are un miros puternic de varza, este o leguma extrem de versatila, putand inlocui cu succes cartoful in nenumarate retete. Adaosul de condimente, branzeturi sau unt ii diminueaza gustul specific, iar noua ne micsoreaza… talia. 🙂

Ingrediente:

  • 600 grame carne de vita tocata
  • 300 grame carnati proaspeti cu usturoi si cimbru
  • 1 ceapa medie
  • 50 grame rosii uscate la soare
  • 200 ml suc de rosii natural
  • 1 kg conopida oparita, pasata
  • 20 grame unt
  • 50 grame cheddar
  • 1 lingurita nucsoara
  • sare, piper, pudra de usturoi

Intai, am scos carnatii din pleura si i-am pus intr-o tigaie incinsa, amestecand continuu si desfacand bucatelele de carne. Cand au lasat suficienta grasime, am adaugat carnea tocata si am gatit-o pana cand si-a schimbat culoarea. Am pus si ceapa, rosiile uscate la soare, si dupa cateva minute, si sucul de rosii. Am lasat sa scada circa 15 minute tot acest amestec, timp in care m-am ocupat de piureul de conopida. Deductibil, am amestecat conopida cu untul, branza cheddar rasa si condimentele.

Intr-un vas ceramic, am pus compozitia de carne, apoi am acoperit-o cu piureul de conopida. Am dat la cuptor, la aproximativ 180 grade, pentru 45 minute. Enjoy!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

VREI SA SCAPI DE KILOGRAMELE IN PLUS?

Tot ceea ce ai nevoie pentru a ajunge la greutatea dorită

Începe acum