Prajitura keto cu ciocolata si bezea

Am decis sa il pun pe Mis Nicolae la dieta, doar ca trebuia sa il ademenesc cu ceva dulce si sanatos. Am tot gandit aceasta reteta ieri, pentru a ma asigura ca iese din prima incercare, am intors pe toate partile ingredientele si am inceput. Avea sa fie cea mai aromata prajitura keto, cu o crema bogata de ciocolata, bezea, si caramel picurat deasupra.

Ingrediente blat:

Ingrediente crema:

  • o tableta de ciocolata Lindt 85% cacao
  • 3 galbenusuri
  • 150 ml smantana lichida
  • 3 albusuri batute bezea cu 30 grame tagatoza

Ingrediente caramel:

  • 50 grame tagatoza
  • 30 grame unt
  • 30 ml smantana lichida
  • esenta de caramel

Pentru blat, am amestecat ingredientele si le-am presat pe fundul unei tavi de silicon patrata, 20 cmx20 cm. Am topit ciocolata la bain marie, apoi am mixat-o cu smantana lichida si galbenusurile. Am turnat-o peste blat si am introdus prajitura in cuptor.

Dupa aproximativ 15 minute la 170 grade, cand ciocolata formase o crusta, am asezat deasupra acesteia bezeaua. Am introdus iarasi prajitura la cuptor, pana cand s-a aurit bezeaua.

Intr-un ibric de teflon, am topit untul cu indulcitorul, pana cand si-a schimbat usor culoarea si a inceput sa faca bule. Am adaugat smantana, amestecand incontinuu, iar la final esenta de caramel. Dupa racirea prajiturii, am taiat-o cubulete si am decorat-o cu caramel. Enjoy!

Abonare la newsletter

Adauga adresa ta de email mai jos pentru a fii la curent cu cele mai noi retete si sfaturi keto

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

VREI SA SCAPI DE KILOGRAMELE IN PLUS?

Tot ceea ce ai nevoie pentru a ajunge la greutatea dorită

Începe acum