Am descoperit aceasta prajitura cu multi ani in urma, la o cofetarie din provincie. Povestea ei era una simpatica: cofetarul o gustase la o familie din Ardeal, si nimeni nu a vrut sa ii dea reteta, insa a reprodus-o din amintire. Si a devenit un succes. Realizez ca acelasi lucru l-am facut si eu acum: am reprodus si adaptat reteta din amintirile papilelor gustative, si asa a aparut prajitura shumegi keto.
Ingrediente blat:
- 7 albusuri
- 3 linguri Tagatesse
- 150 grame nuca macinata
- 40 grame pudra proteica ciocolata
- 5 grame faina din fibre
Ingrediente creme:
- 300 ml smantana lichida
- 70 grame pudra proteica ciocolata
- 100 ml smantana lichida
- 4 patratele Lindt 85% cacao
- 2 linguri indulcitor
- esenta de rom
Bateti albusurile spuma aproximativ 10 minute, apoi adaugati indulcitorul si mixati in continuare, pana cand obtineti o bezea lucioasa. Incorporati pe rand pudra proteica, faina si nucile macinate. Coaceti 3 foi separate, de dimensiuni egale, circa 20 minute, la 150 grade, in cuptorul preincalzit.
Intr-o cratita antiaderenta, puneti primii 300 ml smantana lichida la fiert. Cand da in clocot, adaugati pudra proteica si amestecati continuu, pana cand capata textura unei budinci.
Intr-un ibric, puneti ceilalti 100 ml smantana lichida la foc, apoi adaugati si restul ingredientelor ramase. Amestecati cu o spatula pana cand se topesc ciocolata si indulcitorul, apoi lasati ganache-ul sa se racoreasca.
Umpleti cele trei foi cu prima crema obtinuta, apoi turnati ganache-ul keto deasupra intregii prajituri. Optional, puteti decora cu nuci. Enjoy!