Sigur, carnea de porc e gustoasa, dar cat porc sa mananci? 🙂 Astazi am decis pentru o mancare extrem de aromata si mai usoara, ca dupa sarbatori. Initial urma sa devina un fel de shaorma la farfurie, insa pe parcurs lucrurile au luat alta turnura. Maioneza a fost inlocuita de labneh – o crema de iaurt gras cu usturoi si verdeata – iar lipiile din branza rasa au disparut cu totul. Pentru ca, asa cum va spuneam anterior, caloriile conteaza.
Ingrediente:
- 500 grame pulpa pui dezosata
- 150 grame ardei gras rosu
- 100 grame ardei gras verde
- 2 linguri ulei masline
- 1 lingurita turmeric
- 1 lingurita usturoi pudra
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita piper
- 1/2 lingurita tarhon
- 1/2 lingurita oregano
- 300 grame iaurt grecesc stors de zer
- 50 grame castravete ras stors
- 1/2 lingurita pudra de usturoi
- 1 legatura patrunjel
- 150 grame rosii cherry
Intr-un castron, am amestecat pulpa de pui taiata fasii cu ardeii si condimentele. Le-am intins intr-o tava de cuptor si intr-un colt, am pus la copt si rosiile intregi. Am introdus tava la cuptor cu functia grill, la 200 grade, circa 40 minute. Am scos rosiile si, impreuna cu o parte din patrunjel, le-am introdus in blender. Puteti adauga sosului de rosii sare si piper, dar si o lingurita de ulei de masline.
Crema de iaurt, recomandata in dieta ketogenica a fi consumata cu moderatie si in mod special la mentinere, am facut-o astfel: am amestecat iaurtul stors de zer cu castravetele, pudra de usturoi si patrunjelul ramas. Enjoy!
Probata. Delicioasă!!! Este foarte precisă dar dacă o faci în vas de yena și nu tai fâșiile de carne subțiri, e indicat să îl ții la cuptor 1h (timp în care le amesteci de vreo două ori). Eu am pus câte un ardei întreg roșu și galben, că îmi plac mult (vreo 500g) și a fost super. Recomand!