Nu mai avem pudre proteice in casa de multa vreme. Cu ultima farama facusem ceva inghetata keto, cred, si nu imi venea deloc sa plasez comenzi in UK, din cauza loteriei care inseamna livrarea peste granita. Uneori iti vine comanda la usa, alteori la vreun oficiu postal din te miri ce cartier. Pana cand am […]

Clafoutis este un desert clasic frantuzesc, la fel de fin ca si crème brûlée, cu o aroma delicata de cirese. Desigur, trecerea timpului si imaginatia au determinat gospodinele sa faca acest desert si cu alte fructe, insa ciresele sunt cu certitudine cea mai potrivita alegere. Astazi, reteta traditionala frantuzeasca s-a transformat intr-una de clafoutis keto, […]

Imi plac mult mirosurile si aromele fructelor, infinit mai mult decat fructele in sine. Cand eram copil, cautam din ochi in vitrinele buticurilor din cartier sau din piata ceva-uri cu mere. Sure, merele sunt bune, dar aroma lor? Imi amintesc perfect ca in perioada Sugus – bomboanele gumate – mi se parea nedrept ca existau […]

Imi place enorm sa ma plimb printre tarabe sau rafturile magazinelor si sa descopar ingrediente noi pentru retetele mele. Imi plac formele, ambalajele, mirosurile. Astazi ma uitam pierduta la fructele uscate (ele de fapt fiind zaharisite, dar vorbim despre asta alta data) de pe un raft cu ingrediente cu prajituri, cand am vazut o punguta […]

Intr-un borcan de Nutella, cumparat de pe o straduta laturalnica de la marginea orasului Milano, de la un magazin tipic italienesc, cu ferestre largi si jamboane enorme care imi faceau cu ochiul in vitrina, am gasit fericire. Mancasem Nutella si acasa, dar totusi nu era aceeasi. Si atunci mi-am dat seama ca fericirea adevarata, pentru […]

Suna paradoxal, bineinteles, dar dupa toate retetele de paine si briose de pana acum, lucrurile incep sa iasa din starea asta. Impossible is nothing, zic eu. Astazi am recreat clasicele cerealele pentru lapte. Mi-am pus in functiune blenderul, am pudrat cu scortisoara Ceylon si au iesit niste patratele adorabile, aromate si dulci, perfecte pentru un […]

Dovleceii imi sunt dragi din copilarie, de cand bunica de la tara ne prajea castroane intregi peste care punea mujdei de usturoi sau otet. Ei, saraca, nu ii placeau deloc cartofii prajiti, si cred ca asa ne pacalea. Dar n-a fost bai. Si nu a fost nici cand am facut dovlecei pane keto, chiar daca […]

Ca toate felurile de mancare la un moment dat, gogosile astea au iesit gogosi keto din intamplare, dar mi-au placut atat de mult, incat le-am repetat. Trebuiau sa fie biscuiti, facuti cu aceleasi ingrediente pe care le mai folosisem, cu o singura deosebire: in ziua in care le-am scos din cuptor prima data, mirata, untul fusese […]

Ce am gatit ieri echivaleaza, in regimul meu low carb, cu momentul in care europenii au descoperit teritoriile americane. Calzone keto este cea mai gustoasa, mai decadenta si mai plina de arome pizza, incluzandu-le si pe cele cu blat clasic. De vina este, cu certitudine, aluatul, pe care il voi testa in zeci de feluri si […]

Repetitia e mama invataturii, uneori. Nu mereu, pentru ca mi s-a intamplat de nenumarate ori sa imi iasa ceva foarte misto la prima incercare iar ulterior, poate si din aroganta si prea multa siguranta, sa dau cu bata in balta. La tiramisu low carb insa a functionat zicala, poate si pentru ca nu era pentru […]

“Imi faci?”, se aude o voce din sufragerie. “Iti fac, dar nu mai stiu ce.” “Pai cu cioco, ce ai zis tu.” Imi deschid laptopul sa mai caut o data o retete de “cu cioco” si nu ma incanta nimic. Untul trebuia sa fie la temperatura camerei, iar eu nu aveam timp de grade, asa […]