Ziua de ieri a fost una de maraton: intalniri cu clientii, proiecte, cumparaturi si… un tort. Tort care trebuia sa ajunga in celalalt capat al orasului de la mine de acasa, pentru o licitatie caritabila. M-a surprins indrazneala mea (sigur, ieri mi-am facut manicura cu oja albastra, prin urmare a fost mult curaj in aer) […]

Am descoperit, prin intermediul altor prieteni ketogenici, ca aluatul turtelor keto umplute cu branza poate fi transformat intr-o paine keto simpla, pufoasa, perfecta pentru a fi mancata cu unt si sare. Am vrut insa sa fac unele modificari retetei, din doua motive: pentru a limita consumul de fibre la o limita normala, dar si pentru […]

Shepherd’s pie sau placinta ciobaneasca isi are originea in Regatul Unit al Marii Britanii si original, este o placinta din carne de vita, cu piure de cartofi, coapta in cuptor. A devenit placinta ciobaneasca keto – o varianta mult mai sanatoasa, prin lipsa asocierii de carbohidrati cu grasime – prin inlocuirea cartofilor cu conopida. Conopida, […]

Poate de la ploaie, sau poate pentru ca voiam o mica pauza de la calculele meniurilor, am decis sa imi complic putin ziua si sa fac un desert keto o idee mai elaborat, care insa compenseaza prin gustul perfect echilibrat dintre branza pufoasa si ciocolata neagra. Desi in sine e un cheesecake keto cu ciocolata […]

Uneori, daca vrei sa iti vina prietenele in vizita, te lasi santajata. Asa am facut eu aseara: „Venim, dar ne faci ceva dulce.” Raspunsul meu a fost scurt: „Fac. Keto. Aduceti Heidi neagra.” Am inceput sa deschid usile dulapurilor si sa imi dau seama ce pot face. Ok, aduc ele ciocolata, dar mai departe? Mai […]

Reteta de astazi este inspirata de o alta, a unei cliente dragi, entuziasmata ca a descoperit ca poti slabi si cu comfort food, si nu cu alimente fade. Intrucat mi-au lipsit cateva din ingredientele ei, am decis sa ma bazez pe ceea ce aveam in frigider, sperand ca o sa iasa ceva. Si a iesit, […]

Sunt un fan declarat al cuptorului, imi place enorm sa gatesc fara a amesteca continuu, fara grija ca e focul prea iute, prea incet, prea albastru. Majoritatea retetelor mele se gatesc la cuptor, tocmai pentru ca intre timp, cat se prepara de-a dreptul singura minunea, eu sa pot face alte lucruri constructive. Multitasking parca ii […]

Ca orice gurmand, am vazut Julie & Julia. De doua ori. Ultima data, acum 2 zile. Dupa ce m-am amuzat de pronuntia americana a frantuzismelor, am luat reteta de vita Bourguignon ca pe o provocare. Partea infricosatoare insa era ca nu gatisem niciodata vita, in afara de perisoare, ciorbe, de multe ori cu bucatelele de […]