Si keto, si proteice, si pufoase. Au o multime de calitati aceste clatite keto, inclusiv faptul ca sunt gustoase si aromate, insa ar fi devenit un titlu usor prea laudativ si am incercat sa ma opresc la timp. Am folosit o pudra proteica fara arome, astfel incat gustul lor sa fie ajustat cu ajutorul esentelor […]

In perioada de slabire din cadrul dietei ketogenice, esential este sa scadem carbohidratii, nu sa mancam cantitati industriale de grasimi. Corpul nostru are deja depozite de grasimi de care se poate folosi in scopuri energetice, prin urmare un aport exogen este destul de reduntant. De asemenea, limitarea calorica la care ne supunem nu permite un […]

Contrastele de gust – dulce/acrisor, dulce/sarat, dulce/amarui, dulce/sarat – sunt unele dintre cele mai placute si surprinzatoare descoperiri ale domeniului culinar. Le ador pe fiecare in parte, si am realizat ca in cazul retetei de astazi, am combinat trei senzatii fine, diferite: o nota dulce la baza, urmata de prospetimea cremei de branza, cu tenta […]

Sigur, carnea de porc e gustoasa, dar cat porc sa mananci? 🙂 Astazi am decis pentru o mancare extrem de aromata si mai usoara, ca dupa sarbatori. Initial urma sa devina un fel de shaorma la farfurie, insa pe parcurs lucrurile au luat alta turnura. Maioneza a fost inlocuita de labneh – o crema de […]

Americanii ii spun meatloaf (franzela de carne), dar suna ciudatel. Asa ca am analizat ce am analizat, si m-am decis ca o cheama tarta de carne. Inspiratia a venit de la Edith, iar modificarile au venit pe masura ce o pregateam. Ingrediente: 500 grame carne tocata amestec 250 grame carnati afumati 2 linguri ulei masline […]

Conopida este unul dintre cele mai versatile alimente. Intr-o dieta clasica, este folosita predominant la murat, insa adeptii dietei ketogenice au reusit sa o transforme in baza pentru nenumarate retete: piureuri fine, gratin-uri, chiftele, ba chiar biscuiti keto. Ingrediente: 1 kg conopida 100 grame cascaval 100 grame bacon 250 grame ricotta (am folosit Granarolo) 4 […]

O tarta cu lemon curd aparuta azi din neant in feedul de facebook m-a facut sa deschid dulapurile si frigiderul si sa prestez ceva bun. Niste fursecuri keto cu crema de lamaie, cu ce am gasit prin cotloanele bucatariei. Am ramas fara faina de migdale, dar sigur a meritat. Ingrediente biscuiti: 250 grame faina de […]

Sigur, cremele de ciocolata la borcan contin alune de padure sau arahide, insa aveam in casa vreo 800 de grame de unt de migdale si era cazul sa testez ceva bun si ciocolatos. Intamplator, aceasta noua reteta de nutella keto a iesit si de post, insa nu e un lucru rau, avand in vedere apropierea […]

O bucatarie noua cere gatit, e clar. O luam incet insa, cu retete simple, precum cea de astazi, pentru care ii multumesc prietenei mele, Cristina (nu am respectat gramajele, scuze 🙂 ). Contine doar 5 ingrediente si este gata in 30 de minute, cu tot cu formarea bomboanelor. Ingrediente: 250 grame unt cocos 200 ml […]

Nu e un secret ca incerc permanent, printre cititul de studii si personalizarea meniurilor, sa adaptez retete sau sa le imbunatatesc pe cele deja adaptate. Ieri a fost vorba despre snitele. Un preparat in esenta banal, dar care imi aminteste de sambetele din copilarie. Si pe care l-am aromat intr-un mod incredibil. Ingrediente: 600 grame […]

Descoperirea noii faini din fibre a dus la un boom de imaginatie in ceea ce priveste retetele keto. Si cum sunt mare fana cozonac, am testat pentru Paste o reteta mai putin calorica. Ingrediente aluat: 100 grame faina fibre 3 oua intregi 20 grame drojdie dizolvata in 30 ml apa calda coaja unei lamai 2 […]