Ca orice sufleu, chocolata lava keto este o prajitura cu foarte putine ingrediente, extrem de delicata. Cateva clipe in plus in cuptor pot face diferenta si poti obtine o… negresa. Nu ca nu ar fi delicioasa, insa nu ar mai avea sens numele exotic pe care il poarta aceasta prajitura. Ingrediente: 6 oua 160 grame […]

Reteta aceasta de piure de conopida e facuta de ceva timp, intr-o seara calda de vara cand mi s-a facut dor de soulfood. Nu iesit in oras, nu meniuri incalcite de restaurant, ci mancare facuta cu pasiune, printre zambete si picuri mici de roze. Vedeti voi, de obicei asociem ideea de soulfood sau comfort food […]

Poate unii o sa considerati redundanta adaugarea cuvantului “keto” in titlu, insa nu este. Adevaratele oua scotiene se fac in crusta de pesmet, pas pe care eu l-am omis cu eleganta. De asemenea, carnea utilizata este, in mod traditional, compozitie de carnati, insa scopul meu nu e sa arunc caloriile in aer, ci sa le […]

Nevoia de paine in dieta ketogenica este minimala. Alimentele sanatoase promovate, precum carnea de calitate, ouale, branzeturile sau legumele proaspete nu au nevoie de asocierea cu produse de panificatie, fie ele si keto, intrucat sunt satioase in sine. Uneori insa, mai ales vara, cand mirosul usor afumat de vinete coapte pe plita te imbie, din […]

Majoritatea persoanelor din jurul meu se teme de consumul oualor crude, din cauza posibilitatii de ingestie a Salmonellei. Desi este cu certitudine mai bine sa previi decat sa tratezi, Salmonella nu este atat de des intalnita in oua precum s-ar crede. O analiza facuta la inceputul anilor 1990 a aratat ca 1 singur ou din […]

Si keto, si proteice, si pufoase. Au o multime de calitati aceste clatite keto, inclusiv faptul ca sunt gustoase si aromate, insa ar fi devenit un titlu usor prea laudativ si am incercat sa ma opresc la timp. Am folosit o pudra proteica fara arome, astfel incat gustul lor sa fie ajustat cu ajutorul esentelor […]

In perioada de slabire din cadrul dietei ketogenice, esential este sa scadem carbohidratii, nu sa mancam cantitati industriale de grasimi. Corpul nostru are deja depozite de grasimi de care se poate folosi in scopuri energetice, prin urmare un aport exogen este destul de reduntant. De asemenea, limitarea calorica la care ne supunem nu permite un […]

Contrastele de gust – dulce/acrisor, dulce/sarat, dulce/amarui, dulce/sarat – sunt unele dintre cele mai placute si surprinzatoare descoperiri ale domeniului culinar. Le ador pe fiecare in parte, si am realizat ca in cazul retetei de astazi, am combinat trei senzatii fine, diferite: o nota dulce la baza, urmata de prospetimea cremei de branza, cu tenta […]

Sigur, carnea de porc e gustoasa, dar cat porc sa mananci? 🙂 Astazi am decis pentru o mancare extrem de aromata si mai usoara, ca dupa sarbatori. Initial urma sa devina un fel de shaorma la farfurie, insa pe parcurs lucrurile au luat alta turnura. Maioneza a fost inlocuita de labneh – o crema de […]

Americanii ii spun meatloaf (franzela de carne), dar suna ciudatel. Asa ca am analizat ce am analizat, si m-am decis ca o cheama tarta de carne. Inspiratia a venit de la Edith, iar modificarile au venit pe masura ce o pregateam. Ingrediente: 500 grame carne tocata amestec 250 grame carnati afumati 2 linguri ulei masline […]

Conopida este unul dintre cele mai versatile alimente. Intr-o dieta clasica, este folosita predominant la murat, insa adeptii dietei ketogenice au reusit sa o transforme in baza pentru nenumarate retete: piureuri fine, gratin-uri, chiftele, ba chiar biscuiti keto. Ingrediente: 1 kg conopida 100 grame cascaval 100 grame bacon 250 grame ricotta (am folosit Granarolo) 4 […]