Supa crema de dovleac – bucura-te de gusturile toamnei

Dovleacul este unul dintre acele fructe pretabile atat ca ingredient de baza pentru un fel de mancare, cat si pentru un desert.  Daca de deserturi ne-am mai ocupat in alte toamne tarzii, supa crema era inca in lista de asteptare. Extrem de simplu de facut si plina de arome, supa crema de dovleac este o alegere excelenta pentru un stil de viata sanatos si… aromat. 🙂

Ingrediente:

  • 400 grame dovleac
  • 200 ml smantana lichida 15%
  • 10 grame unt
  • 1 varf lingurita nucsoara
  • sare, piper
  • 20 grame seminte dovleac

Gatirea dovleacului poate fi efectuata in doua moduri: fierbere sau coacere. Am ales a doua varianta, intrucat capata un iz usor afumat. Asadar, am copt dovleacul cu tot cu coaja circa 90 de minute, testand din cand in cand cu o furculita. Cand a fost gata, am adunat pulpa din coaja cu ajutorul unei linguri si am pus-o direct in blender. Am adaugat smantana incalzita (este indicat sa o incalziti pentru ca rezultatul final, respectiv supa crema de dovleac, sa fie calda la servire), untul si condimentele si am blendat pana cand am obtinut o crema fina, cvasi-lichida. Am servit cu seminte de dovleac si o felie de branza de capra. Enjoy!

Informatii nutritionale
  • Calorii 292
  • Lipide 18
  • Proteine 9
  • Carbohidrati 8
  • Fibre

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

VREI SA SCAPI DE KILOGRAMELE IN PLUS?

Tot ceea ce ai nevoie pentru a ajunge la greutatea dorită

Începe acum