Tort de inghetata keto

Cand eram mica iar capitalismul se avanta pe rafturile chioscurilor si magazinelor, mama facea de ziua mea de nastere un tort de inghetata din praf de inghetata si lapte. Sigur ca acum stiu ca e o alegere gresita din punct de vedere nutritional un praf procesat, dar pentru ca s-a cerut un astfel de tort intr-o varianta sanatoasa, nu am stat pe ganduri si l-am executat. A iesit un tort de inghetata keto cremos, cu texturi si arome variate, perfect pentru vreme.

Ingrediente:

  • 1400 ml smantana dulce 35% grasime
  • 8 galbenusuri
  • 1 fiola vanilie
  • 60 grame Tagatesse
  • 1 lingurita rasa guma Xanthan
  • 50 grame ciocolata neagra 85%
  • 200 grame mix fructe de padure congelate

Intr- cratita cu fund gros, am pus smantana la fiert, impreuna cu vanilia si indulcitorul. Am mixat apoi galbenusurile cu xanthan si, cand smantana a inceput sa fiarba, am transferat treptat peste galbenusuri, amestecand continuu. Scopul acestui pas e impiedicarea coacerii oualor si e un pas util si atunci cand facem ciorbe albe, de pilda. Ulterior, am adaugat galbenusurile batute cu o parte din smantana peste restul ramas in oala si am pus iarasi oala pe aragaz, la foc mic. Am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase si sa capete un aspect similar unei budinci.

Am impartit compozitia in 3 parti egale: una dintre ele a fost amestecata cu ciocolata pana cand aceasta s-a topit, a doua cu fructele de padure pasate, iar a treia a ramas doar aromatizata cu vanilie. Am turnat straturile pe rand, lasand vasul in congelator circa 30 minute dupa fiecare strat, apoi am ornat cu frisca batuta cu indulcitor si fructe de padure. Enjoy cea mai buna inghetata keto!

2 comentarii

  1. :)))) what?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

VREI SA SCAPI DE KILOGRAMELE IN PLUS?

Tot ceea ce ai nevoie pentru a ajunge la greutatea dorită

Începe acum