Turta dulce keto

Miroase superb in casa. Miroase a un strop de copilarie de la tara, cand facea bunica placinta de dovleac in soba. Si mai miroase a lipsa de griji, a joaca si a lumina calda. Nu cred, mica fiind, ca m-am topit vreodata dupa turta dulce din comert. Imi amintesc insa ca mama unui prieten al tatei facea mereu de Craciun si o picta manual. Ma fascina si imi era mila sa mananc casutele cu ferestre mici, albe, sau brazii frumos impodobiti cu bobite de zahar colorate. Cum nu mai mananc zahar de ceva timp, si nici nu ma da afara talentul din casa in ceea ce priveste glazurarea, a trebuit sa apara reteta de turta dulce keto, cu arome bogate de migdala amara, rom si nucsoara.

Desi e o reteta de turta dulce keto, are textura pe care o astepti de la acest desert. Interior pufos dar dens, crusta crocanta data de siropul in care am inmuiat migdale maruntite, si o multime de arome adaugate in cantitati atent alese, pentru a nu se atenua reciproc.

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 150 grame smantana fermentata 30%
  • 50 grame Tagatesse
  • 80 grame faina migdale
  • 60 grame faina cocos
  • 40 grame faina fibre
  • 5 grame praf de copt
  • 1 fiola esenta migdale amare
  • 1/2 fiola esenta rom
  • 1 varf lingurita scortisoara Ceylon
  • 1 varf lingurita nucsoara
  • 50 ml apa + 50 grame migdale maruntite + 20 grame Tagatesse

 

Initial, am mixat ouale cu indulcitorul, apoi am adaugat smantana si esentele si am omogenizat. Am pus, pe rand, fainurile cu praful de copt, amestecand dupa fiecare din ele, iar ultima faina adaugata a fost cea de fibre. Puneti treptat, intrucat conteaza marimea oualor pe care le veti folosi, si amestecati rapid, intrucat se intareste aluatul destul de repede. Atunci cand aluatul de turta dulce keto incepe sa devina maleabil, usor de framantat, si se desprinde de pe peretii vasului, este gata.

Am umezit o foaie de copt, apoi am mutat aluatul din vas pe foaie si i-am dat forma paralelipipedica. Am asezat deasupra o alta foaie de copt umezita si am presat cu un tocator, pana am obtinut o foaie de aproximativ 8-10 mm grosime. Am decupat cu o forma de biscuiti, insa limita formelor e data de imaginatie: puteti face turta dulce keto rotunda, sub forma de braduti, globuri sau stelute.

 

 

 

Intr-un bol mic, am amestecat apa cu indulcitorul pana cand acesta s-a topit, apoi am pus bucatile de migdale la hidratat. Am pus pe fiecare bucatica de turta dulce keto o lingurita din acest amestec, apoi am copt la 160 grade, aproximativ 20 minute. Enjoy!

 

 

Abonare la newsletter

Adauga adresa ta de email mai jos pentru a fii la curent cu cele mai noi retete si sfaturi keto

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

VREI SA SCAPI DE KILOGRAMELE IN PLUS?

Tot ceea ce ai nevoie pentru a ajunge la greutatea dorită

Începe acum